Äntligen på väg.Som sagt, Sara hälsar.
Det vilar lite Hajk-Bengt över henne...No shame on me.

De klokaste orden någonsin?


Jag har en sak att bekänna innan Sara gör det åt mig. Det är egentligen inget negativt, snarare positivt. Men för alla Er som inte tycker om att variera er till utsidan kan det te sig något vulgärt... Singapore är vida känt för sina mängder av shoppingmalls och att jag som en stor fantast av skor, inte skulle lätta lite på plånboken skulle vara  minst sagt märkligt. Att jag sedan, under mina två första dagar här i Singapore hann genomföra tre stycken skoköp... what to say?!I helgen hoppas jag dock på påfyllning i skohyllan då vi återigen korsar gränsen till Malaysia för en weekend i K.L där ett par skor sägs kosta mindre än en papperslapp med Carl von Linné på. Sånt gillar vi!

Sara hälsar.
Fulblogg.

För andra morgonen i rad var jag uppe med tuppen. Eller ”I woke up with the cock” för att anpassa mig till mitt nya hemlands språk. (Men hjälp så fel det hela blev nu!) Efter endast fyra timmar sömn ringde min väckarklocka i morse och det var ett par tunga ögonlock som motvilligt försökte sila in dagsljuset. Denna motvilja till öppenhet har sedan funnits kvar exakt hela dagen, case-presentationen inkluderad. Behöver jag ens nämna hur det gick? När Sara fick höra hur många timmar jag sovit totalt inatt sa hon ”Åå, nej. Det går aaaldrii” och så hade hon en finfin fortsättning på gnällbältsuttrycket som jag inte tänker skriva här, för detta är ju ingen fulblogg.


Förövrigt har jag börjat se ut som Mallan på alla kort, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på de senaste veckornas dygnsvila. Men det bjuder jag så gärna på…

Okej, lite fulblogg är det nog. Iallafall efter detta inlägget. Förlåt Sara att jag smutsar ner vår blogg...
26-08-2008.


Att äta mat med sked, det gör bara små barn och gamlingar. Trodde vi... Här i Singapore äter alla landets invånare mat med gaffel och sked. Oavsett ålder. Knivar excisterar helt enkelt inte!

Ju mer jag tänker på det, desto mer säker blir jag på att knivar precis som alla andra farliga saker är något olagligt. Ta tuggummi som exempel. Då blir det hela genast väldigt lätt att förstå... Eller?!

Förövrigt är det tur att kyckling får ätas med händerna.
Andas ut.

Phu!
Nu är min första presentation på engelska avklarad. Det gick bara sådär men den är iaf över. Det hjälper ju inte direkt att läraren är en läskig prick. Som jag sa till Sanna så måste jag ju kunna tala till mina anställda på eng när jag arbetar som manager på ett internationellt företag;). Det är alltså lika bra att öva, och det kommer jag ju få lov att göra, det är ju bara sååå hemskt.Fruitsalad.


01.00: Precis när vi började tänka på refrängen för idag knackade det på dörren. Det var tjejerna på Sannas våning som ville bjuda på mat. Efter lite tveksamheter blev det middagsbjudning, och tur var det. Fruktmiddag var temat och papaya, mango, kiwi, meloner osv var uppskuret i små skålar. Lägg särskilt märke till de namnskyltar som tjejerna gjort åt oss. Lite lekar och posering framför kameran hann vi också givetvis med.
Spotted@...

En ny kategori här på bloggen. Spotted@ har vi valt att kalla den. Här kommer vi att samla små, vardagliga ting som kanske inte är så alldagliga när allt kommer omkring.

Det låter säkert jätteunderligt, men tids nog kommer Ni att förstå vad vi menar, så håll ögonen öppna!Crayfish disc.


Vi svenskar har en rad tradtioner som kan tyckas något märkliga i utländska ögon. Tänk efter själva; En stor tillställning där människor i långa rader sitter med konstiga små hattar i papp, sjungandes korta visor på något obegripligt språk varje gång de de ska lyfta glasen, för att inte tala om alla de konstiga ljud denna församling ger ifrån sig;

.Ttthhhhhsssssiiii...... .thsssssuuuu, .kkschhhh........ SMACK!
(ord på inandning skrivs med en punkt före!)

Det vi talar om är givetvis vår kära augusti-tradition Kräftskivan, och det vore ju minst sagt förargligt att missa en tillställning av denna karaktär bara för att vi råkar bo i Singis. Svenska traditioner kan även de flytta utomlands, och vi blev jätte lyckliga när Erik bjöd in oss till årets kräftskiva, singaporean-style!Friday or Freeday?

Det börjar som sagt bli mycket nu, trots att ni inte verkar tro oss. Mamma Karin ringde och lät uppriktigt förvånad över att det inte var vatten hon hörde i bakgrunden, förvisso har vi ju både pool och fontäner på området. Men vi hänger inte alltid där...

Fredag är fri-dag. Men inte varje vecka. Idag har vi varit i skolan hela dagen, grupparbeten och självstudier. Så därför kära läsare, bildbevis från studies on a shoestring...


Det blir mycket nu.

Verkligheten har sprungit i kapp mig. Nu är alla kurser igång och det är fler uppgifter att lösa och mer litteratur att läsa än vad jag är vad vid, detta på varje module av de fem som jag tar. Jag tror att det är ett 20 tal grupparbeten som ligger framför mig i diverse gruppkonstelationer. Dessutom behöver mitt engelska vokabulär snarast utökas. Varje Academic Unit sägs ska motsvara 3 timmars arbete i veckan. Detta innebär (18*3) 54 timmars plugg i veckan!

Trots allt plugg som hänger över oss valde Sanna att slå följe med mig till skolan imorse efter endast en halvtimmes sömn. Detta när hon hade kunnat sova till 12.30 Det är vad jag kallar en riktig vän, för inte var det väl så att Sanna någonstans i dimman kunde ha missat att dagens seminarie var inställt?

Love you Sannie!


Blurry Thursday morning.

06.36. Det är ingen idé att lägga sig. Skolan börjar om två timmar, och vi som precis kom hem. Har tillbringat denna fina Augusti-kväll på Ministry Of Sound, och vi hade precis som vanligt fasligt festligt. Aningen suddigt bara, sett ur flera perspektiv....


Förövrigt så skolkade Sara idag. Jag höll på att tappa hakan när hon berättade att hon skulle hoppa sin föreläsning för att kunna följa med oss andra ut. Vem är det som säger att man inte kan lära gamla hundar tanter att sitta? Inte jag varjefall.. Too cool for school? Oh yes, that´s Sara!

Snygg främmande.Dessa två välbekanta solbrända herrar mötte vi för middag igår. Å så kul det är att få besök hemifrån! Vi har inte sagt det tidigare, men Ni är alla varmt välkomna när Ni vill...

Petter och Tobbe har gjort sitt ex jobb i Nepal, vi är imponerade. Imorgon ska vi visa dem skolan och så blir det utgång, ja det är ju Ladies night på onsdagar.

Så Bra.

Efter att ha transporterats med buss, MRT, Taxi och båt lyckades vi slutligen och äntligen korsa gränsen till Malaysia för en helg på Tioman Island. En resa på 11 mil som varade i nio timmar. (Notera att vi inte nämner häst och vagn som färdmedel i meningen här ovan!)


Det blev en fin weekend på en mysig ö med ett underhållande resesällskap och vi stormtrivdes, allihop! Eller som Pebe uttryckte det där han låg och gungade i hängmattan till vågornas brus;


”Mitt största problem just nu är att kunna beskriva för de som inte är här hur bra jag har det..."
På väg till Tioman Island med Taxi...


... och Speed-boat. Erik, Pontus och Max.


En weekend med sol och bad.


Dagsutflykt runt ön med snorkling på schemat.
(Spana förövrigt in Pontus mus-min)

Fina eller fula fiskar? Bedöm själva.
Bingo Rimé Bruno och den fina nya kameran.Sara och den där Jamie.
Anna och Annelie kom en dag efter oss andra. Och så var hela gänget samlat. SMILE!
Lek... och allvar. Skolböckerna fick följa med. Och lite fick vi läst iallafall.


Mr Palmér and the lovely beach...Vissa av bilderna är oärligt stulna från Lill-Erik. Tack för att Du så hjärtligt (?) delar med Dig!


 

 


More Noodles.

Ni mina vänner, vet att jag (nästintill) har en fetisch för god mat. Nu kan jag tala om att jag är i himmelriket. Jag kan nästan känna mig lite stressad över all denna mat jag måste hinna med att uppleva. Det finns olika "foodcourts" spridda över skolans område, där vi äter våra måltider. I varje "foodcourt" finns det massor att välja på; kinesiskt, indiskt, japanskt osv. Sanna följer snällt med till alla olika ställen jag vill äta mig igenom, hon har dessutom noterat att vi äter på väldigt många av våra foton. Vi lagar ju trots allt aldrig egen mat.

Jag försöker, men kan för mitt liv inte förstå dessa människor som säger att de redan har tröttnat på ris. Det finns 1000 olika sorter av både nudlar och ris. Jag har idag gått med i en matklubb här på skolan, där finns det nog gott om likasinnade. Singapore är definitivt Asiens matmecka. Sen finns ju alltid IKEA´s köttbullar om det längtas efter svensk mat.
Så en tid framöver får det bli No More Noodles


Det kommer komma fler inlägg rörande mat...


Jag måste ju berätta att i morgon bitti kl 06.00 bär det av till ön Tioman i Malaysia för lite strandliv, det ska bli så skönt att komma iväg.

Jag skäms.

Första riktiga inlägget, och vi har redan blivit dåliga på att uppdatera. Jag skäms.. Den här bloggen var tänkt att figurera resedagbok där jag och Sara skulle hålla Er välinformerade och uppdaterade vad gäller våra glansfyllda dagar som studenter i Singapore. Och så ska det bli. Punkt. I do hope that you will visit Singapore often. Så okej, nu kör vi..


Idag har jag och Ms Isbaeck varit i Singapore i 10 dagar och vi har hunnit se oss om en hel del. Mesta dels i stadens shoppingmall, men hey, vem kan klandrar oss? Vi är ju retailstudenter! Förövrigt kan man sammanfatta den gångna veckan enligt följande;


Lördag. Anländer till slutligen och äntligen till Singapore. Sara efter 19 timmar och jag efter 20. Om detta hade varit en tävling i längst flygtid hade jag vunnit. 1-0 till mig!Måndag. Turister på stan innefattande guidebok som given accessoar.

Onsdag. Sara stannar hemma och vilar sig medan jag och de andra utbytesstudenterna besöker Minsitry of Sound, utestället som förövrigt är en dröm när det kommer till eleganta stolar.Torsdag. Vi har redan fått hemlängtan vad gäller maten och vi åker till IKEA för en middag bestående av köttbullar och kokt potatis. Sara försöker förtvivlat minnas alla varornas namn, och blir frustrerad över alla hon inte längre kan. Efter ett år i IKEA-Familjen borde hon komma ihåg de flesta.. Är det åldern som kommit i kapp, Sara?!


Utgång på dbl 0 och till vår stora glädje finner vi en liten boutique. Inne på nattklubben. En retailstudents stora dröm?


Lördag. Singapores nationaldag, Happy Birthday Singapore! Dagen börjar med en promenad genom China Town och avslutas med vin hemma hos mina föräldrars vänner.


Måndag. Vi besöker det konstgjorda turistparadiset Sentosa. En dag på stranden och ett dopp i det grå.


Tisdag.
En ny skolvecka börjar. Dock har vi lyckats ordna så att den bara är tre dagar lång... Vi trivs här i Singapore!
No. 1

This is a story about two Swedish retailstudents who went to a country far, far away. At this blog, you are able to follow their journey on a shoestring. If you want to make them happy, you are always welcome to leave a footprint in the commentscorner. Let the story begin... Enjoy your visit!

RSS 2.0