God Jul SannaFör ett år sedan gav en vänlig själ dig en resa. En resa till drömamrnas stad. Nu är det du och jag som ska göra denna resa.

Tillsammans ska vi fara till London för en helg. Se detaljer nedan:

Resa: Förstaklassigt med Ryanair/EasyJet
Boende: Hotel Casa de Malin and Louis
Tid: TBC

God Jul Sanna

önskar


Kom kyla, kom snö...


Orchard Road, Singapore december 2008. The world's most tacky x-mas decoration?23 december, drottningens födelsedag. Och dan före dopparedan. Sitter i köket hos mormor&morfar, äter äpple kryddat med kanel och för andra dagen i rad gör jag pepparkakshus. I Paint! Svenska jultoner strömmar ur min iPod i ett desperat försök att komma i julstämning nu när tomtedagen står på tröskeln. Men om jag ska vara helt ärlig är det svårt, nästintill omöjligt. Julafton och 30 graders värme med lata dagar vid poolen klingar inte riktigt i min värld och för första gången på väldigt länge har jag lite hemlängtan.


Kom kyla, kom snö…

Jag vill ha mer jul.

Ett förbaskat ointressant inlägg?

Åtta av årets tolv månader bor mina morföräldrar i något som kallas för Scandinavian Village. Denna lilla "by" ligger i Bangsean och har beskrivits som en oas i Thailand för skandinaver 50+. Efter att ha varit på besök hos dem i fem dagar kan jag förstå varför. Boulebanor, tennisbanor, restaurang, café, pub, gym, massör, skräddare och Thailands näst längsta pool. Här finns allt, och lite till.

Nu ska jag göra något som Friherren en gång fördömde; jag ska liksom min goda vän Johanna gestalta ett klassisk exempel på hur man INTE skriver en blogg...


8.30 Vaknar med stora pärlor i pannan då min morfar för femte morgonen i rad har stängt av lägenhetens AC. Tack för den, grandpa!


9.00 Finner färdigskuren vattenmelon&papaya i kylen och serverar mig själv en stor portion till frukost ute på balkongen.


10.03 Pooltime. Tar min bok under armen och släpar mig ner till poolen. Överväger en simtur men väntar in i det längsta. Det är trots allt bara 25 grader i vattnet.. kallt!


10.45 Mormor gör mig sällskap vid poolen och meddelar att hon har bokat in mig på massage under eftermiddagen. Tack för den, grandma!


13.00 Lunch


14.30 Massage


15.30 Återvänder till poolen och ägnar följande två timmar till att läsa ut min bok samt fundera på vad vi vill äta till middag.


17.30 Morfar spelar boule med de andra pensionärerna och vinner givetvis turneringen. Han vinner alltid. Precis som jag...

19.00 Roomservice. Vi är alla trötta idag och beslutar oss för att beställa upp mat från The Restaurant. Funderar på köttbullarna, men väljer i slutändan Gai pad medd mamoang himma pang. Vi är ju trots allt i Thailand även om allt känns väldigt skandinaviskt många gånger..Grandpa & Grandma.


Min vardag på tretton rader.Så, hur är det nu egentligen att vara tillbaka i Singapore igen? Som vanligt. Fast nästan lite bättre...


Jag bor hemma hos Tove som har en jätte fin trea i mysiga Holland Village, ett av mina favoritområden här i staden. Om mornarna tar jag mig ett dopp i poolen som ligger precis utanför dörren, dricker en krämig latte från Starfucks och läser mina favoritbloggar via grannens oskyddade nätverk. Så vid lunchtid tar jag en taxi ner på stan, besöker en hipp utställning om veckans I-S har tipsat om någon sådan, men allt oftare blir det en tur i stadens butiker. Man måste ju hålla sig uppdaterad om vad som är det senaste, enligt Madde! Möter upp mina vänner för en bit mat, allra helst Sushi eftersom jag vet att den typen av föda kommer bli så otroligt mycket mer sällsynt så fort jag sätter foten på svensk mark. Varför ska japanskt vara så exotiskt och fruktansvärt hysteriskt dyrt i Svea Rike? Kvällarna avslutas för det mesta med något drickbart ur ett väldesignat glas och strax efter midnatt ramlar jag hem igen, till Toves jätte fina trea i mysiga Holland Village. Så här skulle man ha det jämt..

I morgon åker jag dock vidare för jul och nyårsfirande i det svenska Thailand...Smile sheet.


Zouk Out last night. And I was there. Fabolous. Tillbaka i Singapore igen efter att ha tillbringat 11 dagar på Bali och Gili i sällskap av Aimee. Och alla andra människor från Uni. Lata dagar på stranden trots att solen lyste med sin frånvaro och döda fiskar simmade runt i havet. Och även om vi för det mesta inte gjorde någonting alls, lyckades vi ändå hinna med en hel del. Som att springa på Rickard P hemifrån till exempel. En dag stod han bara där, framför oss på restaurangen, med ett stort leende på sina läppar. "It´s like magic..."

RSS 2.0