Beat me.

Midterm-break. The future, the present, the past. A weekend in Hong Kong went by so fast. Too fast. My sister who once was an exchange student in HK wrote us a lovely city-guide and Mikael, a friend from back home who now is an exchange student in HK, took us to all these places. After days with shopping, clubbing and dining at lovely restaurants he brought us to the Peak- the only must-do in Hong Kong. Atleast according to our guide.

Tack för en underbar helg, Micke.. och Lina!


What a wonderful view!
Micke, Sara, Sanna, Alexander.


A bad hair day?                                                 Små barn roar sig lätt..

A place to call home? Our fabulous guesthouse @ Chunking Mansion.

En av många fikapauser på Starbuck´s...

.. och en annan i en park.


HK by day. HK by night..


Aqua Bar, med utsikt över hela Hong Kongön. En  drink på 34 våningen i sällskap av Micke. Och Katarina från klassen som helt oväntat dök upp som en liten joker. Tror Ni att vi blev förvånade?!Utgång med Mickes HK vänner...


... innefattande obligatoriskt vätskepåfyllning @ seveneleven. Klockan 02.00 och klockan 06.27.
(Det är tur att vi inte är har pärlor i hela ansiktet.. Varmt värre!)

Formula 1.


Så var det äntligen dags för det som hela Singapore har pratat om sen den dagen vi kom hit. Formula 1, the world´s first night race ever, här i Singapore. Jag hade ingen biljett men jag och några vänner åkte in till stan och visst kunde jag skymta bilarna trots att det gick så förskräckligt fort. Dom hördes dock väldigt bra, jag måste erkänna att det var ett häftigt ljud.


Äntligen får jag ett bra tillfälle att publicera den här fina bilden på bilen (och så Sanna förstås;)


Sanna goes Formula 1 posing at Vivocity.


English la.English Laa... All presentations are presented. All analysis are analyzed, all assignments are written. Even if it's just for a while. Half a semester has suddenly passed and now it is time for a break. From uni, from Singapore and from this blog.


We are leaving for a weekend in Hongkong and some relaxing days on a beautiful beach in Northeast Malaysia. The two of us, our new backpacks, Alexander and, of course, our lovely UNO.


High above.

Jag hoppar högt av lycka, Alexander hoppar högre.


Så kom han äntligen hit. Alexander, Alex, Alle, Olle, Kotten, Knuten. Kärt barn har många namn. Och nu även ett eget inlägg. Vi väljer att kalla honom för en Singapore Visitor trots att han själv tycker sig smälta in riktigt bra bland lokalbefolkningen. Är det precis som när du var liten och kisade med ögonen för att se asiatisk ut, du syftar på då, Alex?!

Singapore Visitor... in your ass!
Welcome, love.


Copycat.


Det bloggas ideligen om livet här Singapore. Kanske inte längre lika frekvent ifrån Visit Singapore som tyvärr blivit lidande av våra maniska prof's förkärlek till assignments and presentations. Men det rapporteras flitigt från andra håll om livet som student ute i Campusdjungeln, Anna (och Annelie?), Emma, Klara, Magnus, Martin, Pontus och Åsa. Bloggen som tidigare tycktes vara en utdöende trend har återigen blivit het, hetare hetast. Och en som inte längre kan hålla klona borta från bloggsfären är Little-Erik, även kallad kräft-aset av Sara och Copycat av Sanna. Men vilken tjusig blogg sen. Kan vi ens låta bli att länka? Givetvis inte! Reveal Asia...Sleeping beauty.

Att min dygnsrytm har fått sig en rejäl törn kan man lugnt säga. Att var uppe till kl. 02 och gå upp kl. 08 är numera min vardag. Jag har alltid önskat att jag skulle vara en sån som kan vara uppe sent, men det har tidigare varit fysiskt omöjligt. Min roomie är något av en inspirationskälla, hon sitter uppe till 3 varje natt men nu har jag avslöjat henne. Singaporianerna sover ju lite när som helst istället, att ta en powernap på lektionerna är en regel snarare än undantag. Överallt på skolans studieplatser sitter det asiater med huvudet djupt över sina böcker, sovandes.

Så nu är det nog bäst att jag anpassar mig till kulturen och tar mig en liten tupplur för att klara av alla prov och presentationer som den kommande veckan erbjuder.
PS. Det kommer att komma bildbevis på mina avslöjande.

04.09.2008


Svensk utbytesstudent spotted@ 040908, NTU. Nu hör det ju inte till ovanligheten att se en svensk utbytesstudent på NTU, men den här är ändå värd att nämna. Det var visst en presentation i Busienss law som låg bakom den formella klädseln. Och det är fin-klädsel som krävs i Singapore när det är dags att tala inför klassen.
Truly Madly Deeply.Ni är säkerligen många som sitter där hemma och otåligt väntar på ett nytt och trivsamt inlägg om en trivsam helg på en trivsam plats långt bort från Campus område. Men den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Förgäves. Så bara är det.  Det kommer nämligen inget inlägg av denna karaktär..


Förra veckan tog Sara (och jag med för den delen!) det otroligt mogna och förnuftiga beslutet att stanna hemma och plugga. Hela helgen. Vid ett flertal tillfällen försökte jag förvisso presentera andra spännande aktiviteter utanför det akademiska språkets värld, men förgäves. Inför fredagskvällen lyckades jag dock övertala oss om att bio var ett minst lika trevligt alternativ. Men när lördagskvällens alternativa dansanta och vindrickandes sysselsättning kom på tal blev det återigen stopp. Tvärstopp. Det hjälpte inte ens att jag skickade över världens töntigaste men o-vilket-party-låt som Pamela P sägs ha repeatat en hel kräftskiva till min studdy-buddy. Vi förblev hemma. Försjunkna i tjocka böcker om Human Resource. En hel helg. Punkt.


Så här i efterhand är jag dock ganska nöjd. Nästan lite tacksam. När jag för ovanlighetens skull inte besitter kunskapen är det tur att Sara fortfarande har erfarenheten. Hon vet ju hur vi brukar göra när projektredovisningar och inlämningsuppgifter duggar tätt. 

Kunskap och erfarenhet. Det är så vi sägs komplettera varandra.
Love you, Aunt-Sarie! Truly Madly Deeply.


(Ja, jag vet. Detta inlägget är i längsta laget. Jag tar på mig den..)


25.08.2008
Kanske inte my cup of tea. Men visst är det lite fräckt att man får kaffet för "take away" i en plastpåse med sugrör och gummisnodd. Kaffet är dessutom som allt annat här, ordentligt sötat.

07.09.2008Har Ni sett något så underligt? En vending-machine som toastar smörgåsar på bara nittio sekunder. En sån skulle man ha hemma i sovrummet. Perfekt nattamat.


abcdefghijKLmnopqrstuvwxyz.

Häromdagen fick jag frågan "Hur var Kuala Lumpur?" , Mitt svar blev direkt rättat av Sanna; "Nej Sara vi hade inte jättetrevligt vi hade jätteroligt." Och den här gången får jag utan protester lov att hålla med henne. Vi hade ju jätteroligt. KL är en häftig stad den är så mångsidig och motsägelsefull. Jag älskar den! Och fler besök blir det...

Synd att Sara och Kristina inte kunnde stanna lite längre, det var ju så trevligt men jag och Sanna ser fram emot att följa Er blogg.


KL and the Twin Towers. We were there 30-08-2008.
And so was the little bird.Alla i sällskapet kom till busstationen klädda i ryggsäckar och flipflops. Alla utom Sara.
På knacklig engelska frågade busschaffören Sanna; "Is she your teacher?"
Efter att ha granskat Sara från topp till tå, svarade Sanna med ett finurligt leende; "Yes, she is!"
Kan Ni klandra henne?

Vi såg oss om en hel del. Mestadels i shoppingmalls och på marknader.
Förvånad, någon?

Mästerfotograf Bruno fotar och fotas.
Starbucks var ett ständigt återkommande fenomen.Tävling om vem som kunde få till den mest sexiga och oskyldiga posen .
Pontus förlorade i alla fall..
Vem i hela världen skulle någonsin gå ut i en storstad klädd i ett par flip-flops?
Svar; Pamér och Habte Selassie.
Tur att det fanns strumpor och skor att låna så att alla kunde vara med och dansa hela natten på ZOUK KL.
Sara Habte; Hur tänkte du här?!Luna Bar. KL's coolaste bar? belägen på 34 våningen med utsikt över hela staden.
Värt varenda timme det tog oss att hitta dit. Himmelskt.


(Kika gärna in Pebes blogg för fler bilder från KL.)


Heartbeats.Vi har återigen haft finbesök. Denna gången var det Sannas göteborgsvän Sara och Kristina som stod för den nobla visiten. Tillskillnad från tidigare Singapore Visitors ska Sara och Kristinas äventyr just ta vid. Australien is the shit. Om man frågar Sara och Kristina vill säga.

På väg mot Känguruland beslutade sig de båda flickebarnen för att stanna till här i Singapore några dagar. Och i vår tur beslutade vi oss för att ta dem vidare till K.L. Och bra var väl det, för vilken helg det blev...

Till den nyfikne kan vi bara säga; Kika in lite senare. K.L förtjänar nämligen ett eget inlägg.Sara Habte Selassie´s signum; Gubbhoppet!

RSS 2.0